4 راهکارهای طلایی برای رابطه ی خوب با فرزندتان
 
4 راهکارهای طلایی برای رابطه ی خوب با فرزندتان

4 راهکارهای طلایی برای رابطه ی خوب با فرزنداتان

برای این که بتوانید رابطه ی خوبی با فرزندان خود داشته باشید و حال خوبی را در خانواده و کنار هم تجربه کنید رعایت کردن برخی اصول فرزند پروری تایید شده بر اساس مطالعات روانشناسی ضروری است . از این رو به برخی از این موارد مهم اشاره می کنیم که می تواند در بهبود شرایط خانواده و ارتباط شما با فرزندانتان موثر باشد .

این راهکار های طلایی عبارت اند از:

تقويت مثبت 

درباره ی این که چند بار در روز به کودک گفته می شود کاری را اشتباه انجام داده است و نباید کاری را انجام می داد و او را سرزنش کردیم و تذکر دادیم فکر کنید. تختت رو مرتب نکردی، برادر یا خواهرت رو نزن، به حرفم گوش نمیدی، وسایلت رو جمع نکردی و غیره متأسفانه تمرکز روی رفتارهای منفی رفتار مثبت ایجاد نمی کند و شرایط را دشوار تر خواهد کرد.روانشناس می گوید سعی کنید این تمرین را انجام دهید و ببینید چه اتفاقی می افتد به این منظور کارهای اشتباهی را که کودکان انجام می دهند  کاملا نادیده بگیرید به هیچ وجه به آنها توجه نکنید. سپس کلامی مثبت درباره ی هر کاری که خوب انجام داده است بگویید مسواک زدی خوشگلتر شدی و یا این که آفرین که اسباب بازی هایت رو جمع کردی، خیلی خوب این مسئله ی ریاضی رو حل کردی و غیره وقتی چیزی را تحسین می کنید تا جایی که می توانید مشخص و دقیق صحبت کنید و آن کاری را که مثبت انجام داده است را ذکر کنید. بنابراین کودکان می فهمند که شما چه رفتاری را در آنها دوست دارید سپس کودک شما شروع می کند به پیدا کردن کارهای خوب و انجام آن ها تا بتواند تعریف و تمجید شما را دریافت کند، در نتیجه رفتار های منفی کمتر می شود

بی مسئولیتی عواقبی دارد.

روانشناس ازدواج و خانواده تاکید می کند که اگر کودکی مسئولیت پذیر نباشد، طبیعتاً عواقبی خواهد داشت اگر کتابهایش در مدرسه جا بماند ،تکالیف انجام نمی شوند، و یا اگر کتش را در خانه جا بگذارد در مدرسه سردش خواهد شد. اغلب والدین احساس می کنند مسئول محافظت کودکشان از فراموشی ها و کارهای انجام نشده هستند ما بهانه هایی برای تکالیف انجام نشده می نویسیم، با عجله به خانه بر می گردیم تا کت فراموش شده ی او را برایش ببریم و سخت است که اجازه دهید عواقب رفتارش را تجربه کند با وجود این اگر کودکی دارید که مسئولیت پذیر نیست و همیشه شما نجاتش می دهید، او بی مسئولیتی اش را به عنوان یک مشکل نمی بیند برنامه ی جدید را به کودکتان بگویید که اگر غیر مسئول باشد شما مداخله نخواهید کرد و به آن عمل کنید شاید سخت باشد که ببینید کودکتان عواقب کارش را تجربه می کند اما از این طریق درس مهمی از مسئولیت پذیری در زندگی واقعی به او می دهید.

مسئولیت های جدید

بر اساس مطالعات مرکز مشاوره کودکان نیاز دارند زمانی که آمادگی دارند و می توانند مسئولیت های جدید به آنها آموخته شود. یک کودک دوساله شاید نتواند تختخوابش را درست کند و خودش لباس بپوشد، اما از کودک ده ساله این انتظار می رود که این مار را انجام دهد.  یک روز کامل کودکتان را مشاهده کنید و توجه کنید که درباره ی چه چیزهایی احساس مسئولیت می کند ومتعهد شوید هر روز وقتی را به کودکانتان اختصاص دهید و به آنها کمک کنید تا یک رفتار تبدیل به یک عادت شود. درباره ی مسئولیت جدید با کودکانتان صحبت کنید سپس کمی کنارشان باشید تا آن کار را یاد بگیرند هنگامی که کودکتان توانست بدون کمک یا راهنمایی شما آن کار یا رفتار را انجام دهد او را تمجید کنید و فراموش مکنید که این تمجدید بسیار مهم است.

حالات خلقی مسری است

روانشناسی ازدواج اشاره دارد که وقتی در کنار خانواده و در خانه ای مشترک زندگی می کنید می آموزید که چگونه با حالات مختلف چه خوب و چه بد مدارا کنید شاید ندانید که حالات افراد مثلسرما خوردگی مسری است درباره ی این موضوع تحقیق کنید دفعه ی بعد که دیدید یکی از اعضای خانواده در حالت بدی است لحظه ای را شناسایی کنید که تحت تأثیر حالت او احساس بدی پیدا می کنید و به او بگوویید که  میتونم الان حالت رو احساس کنم. فقط توجه داشته باشید که این بیان احساس موجب متوقف شدن سرایت این حالت به بقیه شود. طبق گفته روانشناس اکنون زمان خوبی برای صحبت کردن و درک طرف مقابل است و شنیدن است. خانواده باید چنین شرایطی را بر أساس نیاز فرد در نظر داشته باشند تا بهترین بازخورد را داشته باشند. 

 
;